OPZuid subsidie voor nieuwbouwplannen op De Kleine Aarde

Met gepaste trots kunnen wij vertellen dat wij vanuit Europa en de provincie Noord-Brabant een substantiële subsidie krijgen voor onze nieuwbouwplannen op De Kleine Aarde. De 22 ultramoderne en geheel circulaire appartementen zijn een coproductie van Woonstichting JOOST, Heijmans, FAAM Architecten en Waterschap de Dommel.

Waar gaan we de subsidie aan besteden?

Door de OPZuid subsidie kunnen we innovaties toepassen die normaliter afvallen vanwege financiële of onderhoudstechnische redenen. We creëren als het ware een proeftuin zodat onderzocht kan worden welke toegepaste technieken geschikt zijn om breder in te zetten in de sociale woningbouw. Uitgangspunt bij de keuze van de technieken is het comfort en gemak voor de toekomstige bewoners. Ook reserveren we een deel van de subsidie voor het sociale aspect van duurzamer leven. Zo komt er bijvoorbeeld een gedeelde wasruimte die niet enkel duurzaamheidsvoordelen oplevert, maar ook het samenhorigheidsgevoel in het appartementencomplex versterkt.

Waarom is dit project zo innovatief?

Het appartementencomplex wordt regeneratief en volledig opgebouwd uit massief houten delen. Houtbouw is niet alleen beter voor het milieu maar ook voor de gezondheid van de bewoners. Alle toegepaste materialen zijn van begin tot eind circulair. Daarnaast wordt er gebruik gemaakt van all-electric installaties, een helofytenfilter waarmee afvalwater wordt gezuiverd en een zeezout batterij die milieuvriendelijk opgewekte energie opslaat voor de piekmomenten van de dag. Ook komen er vacuümtoiletten die niet enkel zorgen voor een reductie van het waterverbruik. Uit het beperkte afvalwater dat overblijft kan namelijk ook nog energie worden gehaald. Door de juiste combinatie van innovaties, krijgen de toekomstige bewoners een zeer comfortabel appartement, waarbij je zonder verlies van comfort én met het grootste gemak je impact op het milieu verkleint.

Meer weten
over Natuurlijk?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

Blijf op de hoogte